آیتالله غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره اینکه آیا کرونا میتواند فرصت و بستری برای جهش تولید در کشور فراهم آورد؟
گفت: شعار جهش تولید به دنبال اتفاقی است که در سال قبل رخ داد و بنگاههای اقتصادی ایران بعد از مایوس شدن از حضور شرکتهای اروپایی روی پای خود ایستادند و جوششی درونی در اقتصاد ایران به ویژه در تولید قطعات خودرو، پوشاک و لوازم خانگی رخ داد.
وی با اشاره به نقش شرکتهای دانش بنیان در بستر خودکفایی اقتصاد گفت: درخشش شرکتهای دانش بنیان در این عرصه نیز باعث شد تا مقام معظم رهبری نام “جهش تولید” را برای سال ۹۹ انتخاب کنند و پیام و معنی این انتخاب آن بود که نباید به یک رونق عادی و معمولی اکتفا کرد.
مصباحی مقدم ادامه داد: جمهوری اسلامی ظرفیتهای زیادی برای جهش در اقتصاد خود دارد و همین شرایط پیدایش بیماری کرونا سبب شد تا شرکتهای دانش بنیان فعالیتهای ویژه و منحصربفردی را برای ساخت کیتهای تشخیصی و دستگاههای کمک تنفسی (ونتیلاتور) انجام دهند و نیاز کشور را به واردات این محصولات و همین طور واردات دستکش و ماسک برطرف کنند، این در حالی است که فرانسه و آمریکا در کشاکش رویارویی با این بیماری چارهای جز اقدام به واردات این قبیل اقلام پزشکی از چین نداشتند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت تصریح کرد: این اتفاق نشان دهنده ظرفیت مغفول مانده اقتصاد ایران است که متاسفانه شامل بخشی از خط تولید بنگاههای اقتصادی ما میشود که در شرایط فعلی خوابیده است و اگر نقدینگی و مواد اولیه آن تامین شود به خوبی میتواند چندین برابر ظرفیت عادی خود تولید کند که این همان معنی جهش تولید است.
وی افزود:
بنده شخصا یک بنگاه اقتصادی را میشناسم که از ضایعات پلاستیک روزانه شش تن محصولات پلاستیکی تولید میکند و خط تولید دیگری دارد که امکان افزایش تولیدات خود را به روزانه ۶۰ تن فراهم میآورد، یعنی ۱۰ برابر شدن تولید که همان معنی جهش تولید را میدهد و براساس شواهد موجود این دست نمونهها در کشور ما کم نیستند و نیازمند آن هستند که امکانات مورد نیاز و مواد اولیه آنها تامین و تسهیل شود که اگر این اتفاق بیفتد جهش تولید محقق خواهد شد.
مصباحی مقدم در پایان خاطرنشان کرد: گرچه کرونا یک آفت بزرگی است و امیدواریم خداوند هر چه زودتر این آفت از ملل جهان دور کند، اما این آفت برکاتی را داشت که شامل نوآوری و بلوغی است که در این بین شکوفا شد و به تولیدکننده داخلی کمک کرد تا به سمت جهش در تولید ترغیب شود.
پایان