خبرشورای فقهی بانک مرکزیفقط خبر

آیت الله مصباحی مقدم رئیس شورای فقهی بانک مرکزی، دکتر علی صالح آبادی و هیات همراه با آیت الله العظمی نوری همدانی دیدار کردند.

آیت الله مصباحی مقدم رئیس شورای فقهی بانک مرکزی بهمراه دکتر علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی صبح امروز با حضور در شهر مقدس قم با حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی دیدار و به ارائه گزارش پرداختند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی مرجع عالیقدر جهان تشیع پیش از ظهر امروز در دیدار با رئیس بانک مرکزی دکتر علی صالح آبادی و رئیس شورای فقهی بانک مرکزی آیت الله مصباحی مقدم و هیئت همراه با تاکید بر ضرورت بانکداری بدون ربا فرمودند: نگاه اسلام به مسائل اقتصادی بر حول محور تولید و اشتغال می باشد، تقویت بنیه اقتصادی و خودکفایی کشور تنها در سایه رشد و شکوفایی صنعت، تجارت و کشاورزی ممکن می باشد از این رو لازم است به این موضوعات توجه ویژه‌ای داشته باشید.


مرجع تقلید شیعیان با انتقاد از گرفتن دیر کرد از سوی بانک ها افزودند: قرآن دو گناه را بسیار نکوهش فرموده، نخست پذیرش ذلت و قبول سلطه استکبار و دوم ربا؛ چرا که بر اثر این دو گناه کرامت انسان ها از بین می رود و سبب ایجاد فقر در جامعه می‌گردد از این رو در تدوین قوانین بانکی باید دستورات و موازین اسلامی به دقت مورد توجه قرار بگیرد.


معظم له در ادامه فرمودند: یکی از مشکلات بزرگ امروز بانک ها این است که در اسلام پول گرفتن برای تأخیر ادای قرض، حرام است ولی متأسفانه این مشکل در بانک ها معمول است؛ در حالی که نباید چنین باشد و بارها گفته ایم که دیر کرد نوعی ربا بوده و حرام است، بنده تا ریشه کنی ربا در این کشور برای تذکر دادن در هر زمانی مصمم هستم و به رؤساء قبلی بانک مرکزی هم گفته‌ام.


حضرت آیت العظمی نوری همدانی مدظله العالی یکی از مهمترین وظایف بانک ها را رونق بخشی به صنعت و تولید دانسته و خاطر نشان کردند: مشی اول بانک ها سپردن سرمایه به دست افراد با تجربه و متعهدی باشد که با ایجاد زمینه های تولید، کار آفرینی و اشتغال زایی بوجود بیاورند تا هم وضعیت معیشت مردم بهتر شود و هم سبب رشد اقتصادی کشور گردد.


معظم له در ادامه به بیان مشکلات اقتصادی موجود در جامعه پرداخت و با انتقاد از کاهش ارزش پول ملی کشور خاطرنشان کردند: امروز باید تدابیری اندیشیده شود تا بتوانیم این خلأ را جبران کنیم؛ ارزش پول ملی ما در مقایسه با بسیاری از کشورهای پایین است، ما باید اشکالات موجود در این زمینه را رفع کنیم.

آیت الله مصباحی مقدم، رئیس شورای فقهی بانک مرکزی نیز در این دیدارها ضمن تأکید بر تقویت جایگاه شورای فقهی در بانک مرکزی در این دوره یادآور شد: در حال حاضر ابزار‌های سیاست‌های پولی بانکی براساس قواعد شرعی و فقهی طراحی می‌شود و در این زمینه نیز معاونت نظارت بانک مرکزی مکلف شده است که با طراحی فرم‌های ویژه و خاص بر روند اجرای ضوابط فقهی و شرعی مصوب شورا بر فعالیت نظام بانکی و اجرای بهتر این قواعد نظارت کند.

پایان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا