خبرفقط خبر

روایت سیدحسن نصرالله از ناشناخته ماندن آیت‌الله خامنه‌ای در ایران

آیت‌الله مصباحی مقدم عضو مجلس خبرگان در جلسه رونمایی از کتاب «سند انتخاب» مطرح کرد

آیت‌الله مصباحی مقدم در مراسم رونمایی از کتاب «سند انتخاب» ضمن اشاره به چگونگی انتخاب آیت‌الله خامنه‌ای به رهبری، از صحبت سیدحسن نصرالله درباره ناشناخته ماندن ویژگی‌های شخصیتی ایشان در ایران گفت.

مشروعیت الهی و اراده مردم دو شرط رهبری جامعه

آیت‌الله مصباحی مقدم در این نشست درباره نقش مردم در انتخاب رهبری گفت: علمای بسیاری درباره ولایت فقیه و اینکه این ولایتی از جانب خدا و ائمه معصومین و حضرت ولیعصر (عج) است، صحبت و نظریه‌پردازی کرده‌اند. روایات مستند نیز همین را نشان می‌دهد. پس مشروعیت الهی رهبری در نظام جمهوری اسلامی ایران امری قطعی و مسلم است و تا این مشروعیت احراز نشود، اساس نظام بر پایه‌ای محکم نخواهد بود. من با تحقیق در سیره رسول خدا و حضرت امیر (ع) و کتب مختلف روایی به این نتیجه رسیده‌ام که دو عامل نخست انتساب به خدا از طریق سلسله پیامبر و نبوت و دیگری رأی و رضایت مردم، نباشد، ولی فقیه قدرت حکومت ندارد.

وی افزود: حضرت امیرالمومنین (ع) ۲۵ سال خانه نشین بود و نتوانست حکم الهی رهبری جامعه را اجرایی کند، اما پس از اقبال و هجوم مردم به حضرت ایشان آن را پذیرفت و احیا کرد. حضرت در خطبه شقشقیه فرموده‌اند که مردم به شدت از من مطالبه می‌کردند که رهبرشان باشم، من دفع کردم اما فشار بسیار بود تا اینکه پذیرفتم. حضرت به وضوح اشاره کرده‌اند که اگر حضور حضار نبود ریسمان شتر خلافت را روی کوهانش می‌افکندند. این سخن حضرت نشان دهنده نقش مردم در حکومتی است که از نظر الهی بودن هیچ مشکلی ندارد.

آیت‌الله مصباحی مقدم ادامه داد: در زمان غیبت کبرای حضرت ولیعصر نیز تمام شواهد بر ارجاع شیعیان توسط ائمه به فقهایی با خصوصیات و شرایط خاص است. روایات می‌گویند که خود مردم باید به دنبال فقیه بروند و از او مطالبه کنند و بار حکومت را روی دوشش بیندازند. خداوند در قرآن کریم فرموده است که ما پیامبران را همراه با نشانه‌های متقن و کتاب و همچنین میزان برای سنجش حق و باطل، میان مردم فرستادیم تا مردم خود قیام به قسط کنند. وظیفه نخست برای مردم است و آنها باید با راهنمایی پیامبر قیام به عدالت کنند. بنابراین مردم خود باید از بین کسانی که خصوصیات ویژه را دارند، کسی را به رهبری برگزینند. پس نقش اساسی مردم در انتخاب رهبر را خداوند به آنها داده است. فقیهی ولایت خواهد داشت که با رضایت مردم به میدان بیاید.

روایت سید مقاومت از ناشناخته ماندن ابعاد شخصیتی رهبری در ایران

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با ذکر خاطره‌ای از حضور در یک اجلاس علمی در لبنان گفت: سیدحسن نصرالله حدود ۶ سال قبل از بنده و تعدادی از دوستان برای حضور در بیروت و شرکت در اجلاسی با عنوان «اجتهاد و نوآوری» دعوت کردند. او خود در این مجمع سخنرانی فوق العاده‌ای داشت که من ندیدم جایی ترجمه و منتشر شود. آن سخنرانی بسیار زیبا و تاریخی بود.

آیت‌الله مصباحی مقدم اضافه کرد: سید حسن نصرالله در آن سخنرانی گفت که «من این اجلاسیه را برپا کرده و از علمای جهان اسلام دعوت کردم تا شخصیت رهبر معظم آیت‌الله العظمی خامنه‌ای را معرفی کنم. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ایران بسیار ناشناخته است.» سیدحسن نصرالله حق هم دارد. سطح شناخت او از رهبری را هیچیک از نخبگان ایرانی ندارد. او در آن سخنرانی خصوصیات رهبری را یک به یک بیان کرد و هندسه فکری و معرفتی رهبری در علوم مختلف را شرح داد. در مسائل نظامی، اجتماعی، سیاسی، در مورد مسائل مهمی چون حقوق زن و… حتی در مباحث حوزه‌های ادبیات و هنر، رهبری همیشه با دست پر و با پیشینه فکری و حکمی عمیق وارد شده است.

نمی‌توان آیت‌الله خامنه‌ای را با دیگر رهبران دنیا مقایسه کرد

آیت‌الله مصباحی مقدم در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست گفت: به هیچ عنوان نمی‌توان حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای را با دیگر رهبران دنیا مقایسه کرد. البته ما از مقام والای حضرت امام (ره) نیز هرگز غفلت نمی‌کنیم اما بحث فعلی ما درباره رهبری است. مگر می‌شود بین ایشان و رئیس جمهور آمریکا، رئیس جمهور فرانسه، رهبر چین و… مقایسه‌ای داشت؟ یک فاصله عظیم میان رهبری و آنها وجود دارد. همچنین باید مقایسه کنید شخصیت رهبری را با رهبران پیش از پیروزی انقلاب. رضا خان چگونه به پادشاهی انتخاب شد؟ امام (ره) زمانی فرمود که رادیوی کمپانی هند شرقی برای نخستین بار اعلام کرد که دولت علیه بریتانیا اراده کرده است که رضاخان میرپنج به پادشاهی و رهبری ایران انتخاب شود. پادشاهی محمدرضا چگونه بود و مردم چقدر در انتخاب او نقش داشتند؟ اصلاً او چه تحصیلاتی داشت؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا