آیت الله مصباحی مقدم مطرح کرد: تحقق دریامحور شدن اقتصاد کشور با حمایت از ناوگان ملی کشتیرانی.
به گزارش کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، آیت الله غلامرضا مصباحیمقدم با بیان اینکه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در دوران تحریم و جنگ اقتصادی نقش بسیار مهمی را در اقتصاد کشور ایفا کرده است، گفت: ناوگان ملی به صورت شبانه روزی و بی وقفه در جبهه نبرد اقتصادی در دوران تحریم فعال بود که جای تقدیر دارد.
وی با یادآوری اینکه ناوگان ملی جمهوری اسلامی ایران در زمان تحریم حتی از پوشش بیمههای بینالمللی نیز محروم بود به حمایت دولت در این زمینه اشاره کرد و افزود: این چالش با اقدام وزارت اقتصاد و دارایی و بیمههای داخلی تا حد زیادی برطرف شد.
نماینده ادوار و رئیس سابق کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید به وجود مدیران، دریانوردان و دستاندرکاران دو مجموعه حمل و نقل دریایی کشور یعنی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش ایران افتخار کرد، گفت: مقتضی است با در نظر گرفتن شرایط تحریمهای ظالمانه، به صورت غیرعلنی اما رسمی از این عزیزان تقدیر و تشکر لازم به عمل آید و زحمات آنان به نوعی جبران شود و حمایتهای لازم از این عزیزان صورت گیرد.
مصباحی مقدم در ادامه اظهارات خود به اقدام کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش ایران در صدور بنزین به ونزوئلا اشاره و تصریح کرد: این اقدامی شجاعانه، ضربه بزرگی به آمریکا در منطقهای بود که آن را به اصطلاح حیاط خلوت خود میداند، امری که مورد تقدیر مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت.
وی در این خصوص ادامه داد: صدور بنزین به ونزوئلا آن هم با دستگاههای ردیابی روشن و اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی ایران بر روی شناورها فتحی بود که همواره مورد تقدیر ملت ایران خواهد بود.
رئیس کمیسیون امور زیربنایی و تولیدی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آنچه که مهم است آینده این دو شرکت است، خاطر نشان کرد: ناوگان ملی در آینده همچون گذشته و چه بسا بیش از گذشته باید مورد حمایت قرار گیرد تا بتواند ضمن توسعه ناوگان خدمات خود را نیز بهبود ببخشد.
وی بهترین تقدیر از زحمات و خدمات کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش در دوره دشوار تحریم را همین حمایت دانست و افزود: در اولویت بودن دو بال حمل و نقلی دریایی کشور برای صادرات و واردات کالای ایرانی در دوران پساتحریم بسیار مهم است بنابراین به نمایندگان محترم مجلس پیشنهاد میکنم حمایت از این دو شرکت حمل و نقل دریایی داخلی را به صورت قانونی دربیاورند که طی آن مقرر شود مادامی که ظرفیت آنها پاسخگو است حمل و نقل دریایی هیچ کالای نفتی و غیر نفتی صادراتی و وارداتی کشور به شرکتهای خارجی واگذار نشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری توسعه ناوگان ملی را اولویتی مهم ارزیابی کرد و گفت: نمایندگان محترم در آن قانون میتوانند تخصیص بودجه برای هر نوع نیاز به منابع مالی ریالی و ارزی برای توسعه ناوگان ملی را مشخص کرده و در قانون بودجه در نظر گیرند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش پایانی اظهارات خود به چگونگی حمایت این مجمع از حمل و نقل دریایی کشور به ویژه ناوگان ملی پرداخت و در این رابطه خاطرنشان کرد: بر این اساس که جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاستگذاری است طبعاً جا دارد با توجه به سیاست ابلاغی رهبر معظم انقلاب به مجمع در رابطه با دریا محور شدن توسعه کشور، دو شرکت حمل و نقل دریایی کشور در قالب همین سیاست مورد حمایت قرار گیرند.
پایان