آیت الله مصباحی مقدم تشریح کرد: جزئیات نشست ۳ ساعته جامعه روحانیت مبارز با رئیس جمهور.
آیت الله مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز به تشریح نشست اخیر این جامعه که با حضور ابراهیم رئیسی برگزار شد، پرداخت.
آیت الله غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در گفتوگویی با تشریح نشست اخیر این جامعه که با حضور آیتالله رئیسی، رئیسجمهور، که در تاریخ ۲۷ مهر ماه برگزار شد، گفت:
این اجلاس در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری و با مدیریت آقای پورمحمدی برگزار شد.
وی افزود: آیتالله موحدی کرمانی اولین سخنران این نشست بود. ایشان با تاکید بر اینکه امروز سران سه قوه تابع و مطیع رهبر انقلاب هستند، خاطرنشان کردند که بار سنگینی به روی دوش دولت سیزدهم و شخص آقای رئیسی آمده و کشوری که با مشکلات عدیدهای بویژه در حوزه مسائل معیشتی در اختیار ایشان قرار گرفته، باید به جایی که خداوند میپسندند، هدایت شود.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز خاطرنشان کرد: آیتالله موحدی در این نشست همچنین با اشاره به ترمیم فاصله بین حقوقها و حرکت به سمت عدالت در این حوزه تاکید کردند که باید جلوی حقوقهای نجومی گرفته شود. ایشان درباره قیمتگذاری کالاهای اساسی و نظارت قوی بر نرخ مایحتاج مردم تاکید کردند و از آقای رئیسی درخواست کردند که توجه ویژهای به این حوزه داشته باشد. همچنین درباره لزوم برخورد و ممنوعیت واردات کالاهای غیرضروری و رسیدگی به رسوب کالاهای اساسی در انبارهای گمرک تاکید کردند. همچنین مبارزه با ربای خانمان سوز در نظام بانکی از دیگر توصیههای آیت الله موحدی کرمانی به رئیسجمهور بود.
مصباحی مقدم عنوان کرد: رئیس جامعه روحانیت مبارزه خطاب به رئیس جمهور گفتند که دولت باید از جوانهای پاک و آماده خدمت استفاده کند و اعتماد از دست رفته مردم باید احیا شود. باید افراد کابینه مدام رصد شوند تا خدایی ناکرده آلوده به برخی مسائل نشوند و اگر موردی در این رابطه دیده شد با جدیت و قاطعیت برخورد شود. همچنین یارانه افراد پردرآمد باید حذف شود. مالیات بر عایدی سرمایه باید اجرایی و گرانی کالاها و رهایی بازار باید هرچه سریعتر مورد رسیدگی قرار گیردو همچنین باید به وضع مالیات شرکتهای پردرآمد دولتی رسیدگی عاجل شود.
وی با با اشاره به سخنرانی حجتالاسلام تقوی گفت: در ادامه نشست حجتالاسلام تقوی طی سخنانی تاکید کرد که دشمن از انقلاب اسلامی و روحانیت سیلی خورده و به همین دلیل از آغاز اتقلاب، شخصیتهای روحانیت را مورد حمله قرار دادند و عدهای از بزرگان را به شهادت رساندند. دشمن در صدمه زدن به روحانیت تاثیرگذار بوده تا جایی که عدهای در قم گفتهاند که روحانیت باید از دولت فاصله بگیرد که این همان تز اسلام بدون روحانیت است. افکار عمومی و فعالیت روحانیت در این عرصه بسیار مهم است. شبکه ارزنده روحانیت میتواند در خدمت منویات رئیسجمهور برای حل مشکلات کشور قرار گیرد.
مصباحی مقدم افزود: همچنین در بخش دیگری از نشست حجتالاسلام موسی پور درباره فعالیتهای جامعه روحانیت مبارز از دو سال قبل تاکنون و بازنگری در اساسنامه جامعه روحانیت توضیحاتی را بیان کرد. فعالیتهایی که منتهی به انتخابات در این جامعه شد و در نهایت بیش از هزار نفر عضو جامعه روحانیت مبارز شدند و از ۱۰ منطقه هر منطقه یک نفر برای حضور در شورای مرکزی جامعه روحانیت انتخاب شدند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اظهاراتش در این نشست عنوان کرد: بنده متنی را در ۱۲ بند در رابطه با مسائل اقتصادی آماده کرده بودم و اشاره کردم که دولتها در دورههای اخیر تا توانستند هزینهها را افزایش دادند و هیچ دولتی به فکر افزایش ثروت ملی و درآمد دولت نبوده است و انتظار ما از دولت سیزدهم این است که به فکر بالا بردن ثروت ملی از طریق استفاده از ظرفیت منابع طبیعی به ویژه معادن و انرژی باشد. با توجه به اینکه ایران از نظر منابع انرژی نفت و گاز سرشار برخوردار است و در کنار آن خاک ایران در بردارنده ۷ درصد منابع معدنی جهان است، باید از این ظرفیتها بویژه برای افزایش ثروت در کشور استفاده شود.
وی افزود: آنچه که تاکید شد این بود که میتوان با بهینه سازی مصرف انرژی که ۴ برابر میانگین جهانی است طی ۵ سال ۲۵ درصد از مصرف انرژی در کشور را صرفه جویی کنیم و این میزان را صادر کنیم که در این صورت جهش تولید و افزایش ثروت در کشور محقق خواهد شد.
مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: در بخش دیگری از این نشست آقای ابوترابی طی سخنانی به نظام اداری کشور و بلعیدن شدن درآمدها برای تامین هزینههای جاری توسط ادارات دولتی که دولت را مجبور به استقراض از بانک مرکزی کرده اشاره کرد. همچنین مسئله مصرف انرژی را در کشور مورد اشاره قرار داد و گفت که هزینه انرژی در کشورهای وارد کننده انرژی ۵ درصد است در حالی که این هزینه در ایران ۲۱ درصد است و در نتیجه تولیدات ایران قدرت رقابت با تولیدات کشورهای خارجی را ندارد.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت: آقای رئیسی در این نشست پس از استماع نقطه نظرات اعضای حاضر در جلسه طی سخنانی گفتند که با توجه به انتظاراتی که مردم از دولت سیزدهم دارند امیدوارم مجموعه اقدامات دولت بتواند موجب بالا رفتن سرمایه اجتماعی شود. آقای رئیسی همچنین تاکید کرد که دوستان حاضر در این جلسه به ارائه پیشنهادات اکتفا نکنند. همچنین آقای رئیسی تاکید کرد که مسائل اقتصادی نباید دولت را از مسائل فرهنگی غافل کند چرا که به لحاظ میزان اهمیت، مسائل فرهنگی مقدم بر مسائل اجتماعی و اقتصادی است. جریان روحانیت همواره مورد اعتماد مردم بوده و امروز هم مورد اعتماد است البته ممکن است مردم از عملکرد یک طلبه انتقاد داشته باشند ولی ما باید از انتقادات مردم استقبال کنیم.
وی خاطرنشان کرد: به گفته رئیسجمهور، دولت سیزدهم یک برنامه کوتاه مدت با محوریت حل مسئله کرونا و کسری بودجه و مشکلات معیشتی دارد و برای این مسائل راه حلهای کوتاه مدت و میان مدتی دارد. همچنین دولت در تلاش است تا با کاهش استقراض از بانک مرکزی ماههای آینده را مدیریت کنیم و سال اینده نیز بودجه را با کمترین کسری بودجه ممکن ببندد.
مصباحی مقدم گفت: رئیس جمهور با انتقاد از برخی اقدامات در ماههای پایانی دولت قبل، تاکید کرد که بعضی از اقدامات در دولت قبل مانند همسانسازیها و حقوق اساتید برای اجرا ابلاغ شده بود که در کنار اینها سایر کارمندان هم توقع همسانسازی را داشتند. اگر قرار باشد این مسیر را ما با شرایط مالی فعلی ادامه دهیم با مشکلات و کاستیهای زیادی مواجه خواهیم شد. در بحث واکسیناسیون هدفگذاری دولت این است که تا پیش از فصل زمستان واکسیناسیون سراسری پایان بپذیرد و در پی آن بخشهای اقتصادی و تولیدی کشور به حالت عادی بازگردند. صادرات نفت کشور افزایش پیدا کرده و برخی ارزها در خارج مانند عراق و کره در حال مذاکره است اما بخشی از این داراییها با تلاشهای صورت گرفته منجر به ایجاد گشایشهایی شده است.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز همچنین با اشاره به اظهارات رئیسجمهور درباره سفرهای استانی، خاطرنشان کرد: آقای رئیس گفت که سفرهای استانی حتی با یک کلنگزنی هم همراه نبوده است بلکه برنامه ما این است که پروژههایی را تکمیل کنیم که برخی از آنها ۸ سال است نیمه کاره باقی مانده است. این سفرها به امیدواری مردم کمک میکند و موجب اقدامات جدیتر مدیران استانی خواهد شد. همچنین رئیس جمهور تاکید کرد که نگاه عدالت محور در بودجه نویسی یکی از برنامههای اصلی دولت سیزدهم است که با تمرکز بر آمایش سرزمینی به دنبال رشد متوازن کشور است. همچنین سند تحول دولت سیزدهم در ۳۵ موضوع از بیمه، بانک تا مسائل امنیتی و اجتماعی تدوین شده که در آن به دقت اهداف و برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دولت سیزدهم مورد اشاره قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مصباحی مقدم، آیت الله غلامرضا مصباحی مقدم نیز نکاتی را در خصوص اقتصاد ایران مطرح کرد و گفت:
غالبا دولتها در فکر هزینه کردن از درآمدهای نفتی و مالیات و فروش داراییهای خود هستند. نباید روزمرگی دولت را گرفتار کند و از اقدامات اساسی که دور دستها را هدف قرار میدهد غفلت شود. مهمترین مزیت کشور بحث انرژی و پس از آن مواد معدنی است. کشور ما از لحاظ انرژی و منابع نفت و گاز جایگاه اول جهانی را در اختیار دارد. از نظر مسائل معدنی ۷ درصد از ذخایر جهان را دارد حال اینکه ۱ درصد جغرافیا و جمعیت جهان را دارد.
وی ادامه داد: استفاده بهینه از انرژی های نفت و گاز شرط اساسی برای خلق ثروت است. طی ۵ سال اول باید وابستگی بودجه به درآمد نفتی را به صفر رساند و درآمد نفت را برای توسعه صنایع تبدیلی و پالایشی به کار گرفت تا با صادرات فرآوردهها ظرف ۵ سال اول خام فروشی پایان پیدا کند.
وی تاکید کرد: درآمد ناشی از صادرات فرآوردههای نفتی و گازی مجددا باید در انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری شود تا در آینده که کشور از ذخایر نفت و گاز محروم میشود، بتوانیم از انرژیهای نو و پاک به صورت گسترده استفاده و صادر کنیم.
وی یادآور شد: ایران در مصرف انرژی تقریبا ۴ برابر میانگین جهانی مصرف دارد. روزانه حدود ۱و ۷ دهم میلیون بشکه نفت در داخل پالایش و مصرف میشود و روزانه ۱ میلیارد متر مکعب گاز تولید، پالایش و مصرف میشود. صادرات نفت ۷۰۰ هزار بشکه داریم. بنابر آخرین اطلاعات و صادرات در حوزه گاز دارای حدود ۳۵ میلیون متر مکعب از ۱۰۰۰ میلیون تقریبا ۱ میلیارد متر مکعب هستیم. در آغاز به کار دولت، یک اقدام اساسی بهینهسازی مصرف انرژی است. میتوانید کاری کنید که در یک دوره ۵ ساله ۲۵ درصد مصرف انرژی کاهش پیدا کند و انرژی های صرفه جویی شده صادر شود و درآمدش را در انرژی سرمایه گذاری کنیم.
مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه این روند باید هر ۵ سال یک بار تا ۳ برنامه بعد تکرار شود، تا اینکه مقدار مصرف انرژی در داخل کشور متوسط با نرخها و نُرمهای جهانی بشود. یک راه پیشنهادی برای صرفهجویی در مصرف انرژی، نوسازی وسایل گازی برقی بنزینی و گازوئیلی مردم است و حمل و نقل عمومی و خصوصی اولا نیاز به فرهنگ سازی است و ثانیا تامین تسهیلات بانکی برای یک تغییر و نوسازی و کسب و کارهای جدید را گسترش بدهد و مصرف انرژی را به صورت سرانه کاهش بدهد.
وی در این خصوص ادامه داد: در آمد حاصل از صرفه جویی انرژی به منابع سرمایهگذاری توسعه صنعتی اختصاص داده بشود و پیشنهاد میکنم یک بانک جدیدی به نام «بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران» تشکیل شود تا همه درآمدهای ناشی از صادرات انرژیهای خام در این بانک برای تامین مالی پروژههای پیشران به بخشهای غیر دولتی تسهیلات داده و بانک توسعه صادرات و صندوق توسعه ملی در این بانک ادغام شود. پیش بینی میکنم در سال اول حتی در شرایط تحریمی ۱۰ میلیارد دلار به این بانک واریز شود و سالهای بعد به تناسب صادرات نفت و گاز و فرآوردههای آن به صورت تصاعدی بر منابع این بانک افزوده میشود.
وی در پایان تاکید کرد: در حال حاضر همه آنچه گفته شد نباید دولت را از اقدامات حساب شده در تامین معیشت به ویژه برای افراد کم درآمد غافل کند. البته از بدهیهای سنگین دولت و تعهداتش غافل نیستیم. برای پرداخت بدهی به بانکها، بانک مرکزی، پیمانکاران، سازمان تامین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی باید یک زمانبندی ۴ و یا ۵ ساله ترتیب بدهند.
پایان